IZEJVIELAS:

  • 3 olas
  • 800 ml piena
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g kviešu miltu
  • 150 g pilngraudu kviešu miltu
  • 2 ēdamk. olīveļļas

PAGATAVOŠANA:

  1. Bļodā sakuļ olas, pievieno pienu un abu veidu miltus, kā arī vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Maisa, līdz iegūta viendabīga mīkla. Beigās iemaisa eļļu.
  2. Noliek malā uz 15 minūtēm, lai milti nedaudz piebriest.
  3. Uzkarsētā pannā uz vidējas uguns cep plānās pankūkas. Lej vienu kausiņu mīklas, izlīdzina to pa visu pannu un cep no abām pusēm skaisti zeltainas.
  4. Pasniedz ar ievārījumu vai jebkuru citu pildījumu.