IZEJVIELAS:

  • 500 g atkaulotu vistas šķinķīšu (bez ādas)
  • 2 lielas olas
  • 3 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 5 ēdamk. pilngraudu kviešu miltu
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamk. majonēzes
  • 1 ēdamk. kaltētu pētersīļu
  • sāls pēc nepieciešamības

PAGATAVOŠANA:

  1. Vistas šķiņķīšus sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā.
  2. Pievieno cieti un samaisa.
  3. Iemaisa olas un majonēzi.
  4. Pievieno smalki sakāpātu sīpolu un ķiploku, pētersīļus. Samaisa.
  5. Pievieno miltus un vēlreiz samasa.
  6. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un vismaz uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru un viegli ietauko.
  8. Veido apaļas kotletes un liek uz plāts.
  9. Plāti liek krāsnī un cep 25 minūtes.