IZEJVIELAS:

  • 60 g apaļgraudu rīsu
  • 200 g 35% saldā krējuma
  • 30 g pūdercukura
  • 1 glāze upeņu sulas
  • 3 tējk. kartupeļu cietes
  • 60 g riekstu

PAGATAVOŠANA:

  1. Rīsus izvāra. Noskalo aukstā ūdenī, notecina un atdzesē.
  2. Saldo krējumu ar cukuru saputo.
  3. Putukrējumā iemaisa rīsus.
  4. Riekstus ber uz karstas pannas un apgrauzdē. Atdzesē un sasmalcina.
  5. Gatavo ķīseli: katlā lej sulu, pielej 1 glāzi ūdens. Uzvāra. Iemaisa izšķīdinātu kartupeļu cieti un vāra 3 minūtes.
  6. Ķīseli atdzesē un lej deserta trauciņos. Virsū liek rīsu krēmu un pārkaisa ar riekstiem.