IZEJVIELAS:
- 60 g apaļgraudu rīsu
- 200 g 35% saldā krējuma
- 30 g pūdercukura
- 1 glāze upeņu sulas
- 3 tējk. kartupeļu cietes
- 60 g riekstu
PAGATAVOŠANA:
- Rīsus izvāra. Noskalo aukstā ūdenī, notecina un atdzesē.
- Saldo krējumu ar cukuru saputo.
- Putukrējumā iemaisa rīsus.
- Riekstus ber uz karstas pannas un apgrauzdē. Atdzesē un sasmalcina.
- Gatavo ķīseli: katlā lej sulu, pielej 1 glāzi ūdens. Uzvāra. Iemaisa izšķīdinātu kartupeļu cieti un vāra 3 minūtes.
- Ķīseli atdzesē un lej deserta trauciņos. Virsū liek rīsu krēmu un pārkaisa ar riekstiem.