PLĀCENĪŠIEM:
- 400 g mencas filejas
- 1 liela ola
- 1 ēdamk. miltu
- 1 tējk. kaltētu pētersīļu
- 2 ķiploka daiviņas
- 2 ēdamk. olīveļļas
- sāls
BIEZENIM:
- 400 g saldētu zirņu
- 2 ēdamk. piena
- 3 ēdamk. olīveļļas
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Blenderī liek visas plācenīšu sastāvdaļas un sablendē viendabīgā masā.
- Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas (ar mazliet eļļas) zeltaini brūnus.
- Gatavo biezeni: zirnīšus izvāra mīkstus, nolej lielāko daļu ūdens, to saglabājot. Zirnīšus sablendē, pievienojot pienu un tik daudz nolietā ūdens, lai veidojas vajadzīgās konsistences biezenis. Iemaisa sāli pēc garšas.