PLĀCENĪŠIEM:

  • 400 g mencas filejas
  • 1 liela ola
  • 1 ēdamk. miltu
  • 1 tējk. kaltētu pētersīļu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • sāls

BIEZENIM:

  • 400 g saldētu zirņu
  • 2 ēdamk. piena
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

  1. Blenderī liek visas plācenīšu sastāvdaļas un sablendē viendabīgā masā.
  2. Veido mazus plācenīšus un cep uz karstas pannas (ar mazliet eļļas) zeltaini brūnus.
  3. Gatavo biezeni: zirnīšus izvāra mīkstus, nolej lielāko daļu ūdens, to saglabājot. Zirnīšus sablendē, pievienojot pienu un tik daudz nolietā ūdens, lai veidojas vajadzīgās konsistences biezenis. Iemaisa sāli pēc garšas.