MĪKLAI:

  • 55 g sviesta
  • 150 ml ūdens
  • 60 g miltu
  • 2 olas

PILDĪJUMAM:

  • 300 g svaigā krēmsiera
  • 5 ēdamk. pūdercukura
  • 200 g zemeņu
  • ja vēlas, pūdercukurs pārkaisīšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
  2. Gatavo mīklu: katliņā liek sviestu, pielej ūdeni un karsē, līdz uzvārās. Strauji ieber izsijātus miltus un maisa, līdz mīkla savēlusies vienotā kunkulī. Pa vienai iemaisa olas (nākamo olu pievieno tikai tad, kad pirmā pilnībā iejaukta mīklā).
  3. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un uz plāts izspiež mīklas desiņas.
  4. Cep 17 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaini brūna. Atdzesē.
  5. Gatavo pildījumu: bļodā liek krēmsieru, pievieno pūdercukuru un gabaliņos sagrieztas zemenes, un sakuļ viendabīgā masā.
  6. Ar konditorejas maisiņu sapilda eklērus un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.