MĪKLAI:

  • 55 g sviesta
  • 150 ml ūdens
  • 60 g miltu
  • 2 olas

PILDĪJUMAM:

  • 200 g svaigā krēmsiera
  • 4 ēdamk. pūdercukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • saldā krējuma biezinātājs

GLAZŪRA:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 ml saldā krējuma

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Plāti izklāj ar cepamo papīru.
  2. Gatavo mīklu: katliņā liek sviestu, pielej ūdeni un karsē, līdz uzvārās. Strauji ieber izsijātus miltus un maisa, līdz mīkla savēlusies vienotā kunkulī. Pa vienai iemaisa olas (nākamo olu pievieno tikai tad, kad pirmā pilnībā iejaukta mīklā).
  3. Mīklu pilda konditorejas maisiņā un uz plāts izspiež mīklas desiņas.
  4. Cep 17 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaini brūna. Atdzesē.
  5. Gatavo pildījumu: bļodā liek krēmsieru, pievieno pūdercukuru un sakuļ viendabīgā masā. Pievieno saldo krējumu un sakuļ. Ja liekas, ka masa ir pārāk šķidra, iekuļ saldā krējuma biezinātāju.
  6. Ar konditorejas maisiņu sapilda eklērus.
  7. Gatavo glazūru: šokolādi salauž mazos gabaliņos un liek bļodā. Saldo krējumu uzsilda un pārlej šokolādei. Maisa, līdz izveidojusies viendabīga un spīdīga masa. Atdzesē (līdz istabas temperatūrai).
  8. Gatavo eklēru paņem rokās ar augšu uz leju un iemērc glazūrā līdz pusei, liek uz šķīvja, lai glazūra sacietē.