MĪKLAI:

  • 200 g sviesta
  • 200 ml  piena
  • 1/2 paciņa  slapjā rauga
  • 400 g miltu
  • 1 tējk. cukura
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM:

  • 1 kg vājpiena biezpiena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1 apelsīns (miziņa)
  • 1 ēdamk. vaniļas ekstrakta
  • 100 g brūnā cukura
  • 4 olas

PAGATAVOŠANA:

  1. Gatavo mīklu: bļodā sadrupina raugu, pievieno cukuru un sāli.Izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pievieno pienu.  Raugu saberž ar cukuru un sāli, līdz izveidosies putriņa. Raugam pielej sviestu ar pienu. Masā pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja nepieciešams, pievieno papildu miltus. Mīklu uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  3. Lielā bļodā sadrupina biezpienu, pievieno visas pārējās sastāvdaļas un sajauc viendabīgā masā.
  4. Mīklu izklāj uz cepamplāts.
  5. Virsū lej biezpiena masu. Izlīdzina.
  6. Cep 45 minūtes.
  7. Atdzesē.