MĪKLAI:

  • 1 iepakojums sausā rauga
  • 60 ml silta ūdens
  • 125 ml piena
  • 1 ēdamk. cukura
  • 500 g kviešu miltu
  • 125 ml ķirbju biezeņa
  • 60 g kausēta sviesta
  • 1 tējk. sāls
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta

PILDĪJUMAM:

  • 3 ēdamk. cukura
  • 3 ēdamk. brūnā cukura
  • 1 ēdamk. kanēļa
  • 1/2 tējk. malta muskatrieksta
  • 1/2 tējk. malta ingvera
  • 2 ēdamk. auksta sviesta (sagriezts kvadrātiņos
  • 150 g ķirbja sēklu

PAGATAVOŠANA:

  1. Siltā ūdenī izšķīdina raugu.
  2. Pievieno pienu un cukuru. Samaisa un atstāj uz 5 minūtēm, lai veidojas ieraugs.
  3. Iesijā miltus, sāli un muskatriekstu. Samaisa.
  4. Pievieno sviestu un ķirbju biezeni. Samaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla
  5. Mīklu mīca, līdz tā gluda un elastīga. Ja līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
  6. Liek rūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas.
  7. Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas.
  8. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
  9. Mīklu izrullē.
  10. Pārkaisa ar pildījumu un sarullē. Sagriež šķēlēs.
  11. Šķēles liek uz cepamplāts un ļauj uzrūgt.
  12. Cep atuveni 20 minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas. Atdzesē uz pannas 15 minūtes.
  13. Ja vēlas, pārlej ar cukura glazūru.
  14. Pasniedz siltas vai atdzesētas.

kirbja_kanelmaizites2