MĪKLAI:
- 1 iepakojums sausā rauga
- 60 ml silta ūdens
- 125 ml piena
- 1 ēdamk. cukura
- 500 g kviešu miltu
- 125 ml ķirbju biezeņa
- 60 g kausēta sviesta
- 1 tējk. sāls
- 1/4 tējk. malta muskatrieksta
PILDĪJUMAM:
- 3 ēdamk. cukura
- 3 ēdamk. brūnā cukura
- 1 ēdamk. kanēļa
- 1/2 tējk. malta muskatrieksta
- 1/2 tējk. malta ingvera
- 2 ēdamk. auksta sviesta (sagriezts kvadrātiņos
- 150 g ķirbja sēklu
PAGATAVOŠANA:
- Siltā ūdenī izšķīdina raugu.
- Pievieno pienu un cukuru. Samaisa un atstāj uz 5 minūtēm, lai veidojas ieraugs.
- Iesijā miltus, sāli un muskatriekstu. Samaisa.
- Pievieno sviestu un ķirbju biezeni. Samaisa, līdz veidojas viendabīga mīkla
- Mīklu mīca, līdz tā gluda un elastīga. Ja līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
- Liek rūgt, līdz mīklas apjoms dubultojas.
- Sajauc visas pildījuma sastāvdaļas.
- Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.
- Mīklu izrullē.
- Pārkaisa ar pildījumu un sarullē. Sagriež šķēlēs.
- Šķēles liek uz cepamplāts un ļauj uzrūgt.
- Cep atuveni 20 minūtes, līdz maizītes zeltaini brūnas. Atdzesē uz pannas 15 minūtes.
- Ja vēlas, pārlej ar cukura glazūru.
- Pasniedz siltas vai atdzesētas.