IZEJVIELAS:
- 200 g kviešu miltu
- 50 g kakao
- 3/4 tējk. dzeramās sodas
- 1 tējk. cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 125 sviesta istabas temperatūrā
- 75 g cukura
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 2 lielas olas
- 250 g skāba ābolu biezeņa
- 90 g tumšās šokolādes
- 50 g valriekstu
PAGATAVOŠANA:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
- Kūku veidnes ( 20 x 20 cm) ar noņemamām malām pamatni izklāj ar cepampapīru, malas ietauko ar sviestu.
- Bļodā iesijā miltus, kakao, sodu, sāli un cepamo pulveri.
- Sakapā šokolādi un valriekstus, sajauc kopā.
- Citā bļodā saputo sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un olas.
- Sviesta masai pamīšus pa daļām pievieno miltu maisījumu un ābolu biezeni.Samaisa viendabīgā mīklā.
- Mīklu pilda veidnē un pārkaisar šokolādes un riekstu maisījumu.
- Cep 30 – 35 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
- Atdzesē veidnē 10 minūtes. Pēc tam izņem no veidnes. Pasniedz siltu vai atdzesētu līdz istabas temperatūrai.