IZEJVIELAS:

  • 200 g kviešu miltu
  • 50 g kakao
  • 3/4 tējk. dzeramās sodas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 125 sviesta istabas temperatūrā
  • 75 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 lielas olas
  • 250 g skāba ābolu biezeņa
  • 90 g tumšās šokolādes
  • 50 g valriekstu

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  2. Kūku veidnes ( 20 x 20 cm) ar noņemamām malām pamatni izklāj ar cepampapīru, malas ietauko ar sviestu.
  3. Bļodā iesijā miltus, kakao, sodu, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sakapā šokolādi un valriekstus, sajauc kopā.
  5. Citā bļodā saputo sviestu, cukuru, vaniļas cukuru un olas.
  6. Sviesta masai pamīšus pa daļām pievieno miltu maisījumu un ābolu biezeni.Samaisa viendabīgā mīklā.
  7. Mīklu pilda veidnē un pārkaisar šokolādes un riekstu maisījumu.
  8. Cep 30 – 35 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie tajā iedurta koka iesmiņa.
  9. Atdzesē veidnē 10 minūtes. Pēc tam izņem no veidnes. Pasniedz siltu vai atdzesētu līdz istabas temperatūrai.

dsc_0003