IZEJVIELAS:

  • 600 g vistas filejas
  • 2 sīpoli
  • olīveļļa
  • 5 ēdamk. sojas mērces
  • 5 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 4 ēdamk. tomātu pastas
  • 4 ēdamk. tomātu mērces
  • 1,5 ēdamk. medus
  • ūdens, ja nepieciešams

PAGATAVOŠANA:

  1. Vistas fileju sagriež gabaliņos un liek bļodā.
  2. Fileju pārlej ar sojas mērci un samaisa. Pievieno kartupeļu cieti, samaisa un noliek malā.
  3. Ne pārāk smalki sakapā sīpolu.
  4. Pannā lej eļļu (tā, lai vistu var vārīt, nevis cept) un uzkarsē.
  5. Kad eļļa karsta, pannā liek vistas gabaliņus (pa daļām) un, ik pa laikam apgrozot, cep zeltainus. Kad gatavi, liek uz salvetēm, lai nosusinās liekā eļļa.
  6. Nolej lielāko daļu eļlas. Ber sīpolus un nedaudz apcep.
  7. Pievieno tomātu pastu un tomātu mērci, iemaisa. Tad pievieno un iemaisa medu.
  8. Kad medus ir izkusis, pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.
  9. Ja liekas, ka mērce pārāk bieza, pievieno nedaudz vārīta ūdens. Samaisa un uzkarsē.
  10. Pasniedz ar vārītiem rīsiem.