IZEJVIELAS:
- 600 g vistas filejas
- 2 sīpoli
- olīveļļa
- 5 ēdamk. sojas mērces
- 5 ēdamk. kartupeļu cietes
- 4 ēdamk. tomātu pastas
- 4 ēdamk. tomātu mērces
- 1,5 ēdamk. medus
- ūdens, ja nepieciešams
PAGATAVOŠANA:
- Vistas fileju sagriež gabaliņos un liek bļodā.
- Fileju pārlej ar sojas mērci un samaisa. Pievieno kartupeļu cieti, samaisa un noliek malā.
- Ne pārāk smalki sakapā sīpolu.
- Pannā lej eļļu (tā, lai vistu var vārīt, nevis cept) un uzkarsē.
- Kad eļļa karsta, pannā liek vistas gabaliņus (pa daļām) un, ik pa laikam apgrozot, cep zeltainus. Kad gatavi, liek uz salvetēm, lai nosusinās liekā eļļa.
- Nolej lielāko daļu eļlas. Ber sīpolus un nedaudz apcep.
- Pievieno tomātu pastu un tomātu mērci, iemaisa. Tad pievieno un iemaisa medu.
- Kad medus ir izkusis, pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.
- Ja liekas, ka mērce pārāk bieza, pievieno nedaudz vārīta ūdens. Samaisa un uzkarsē.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem.