MĪKLAI:

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1/2 glāze pilngraudu kviešu miltu
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 2 ēdamk. cukura
  • 1 ēdamk. vaniļas cukura

PILDĪJUMAM:

  • 2,5 āboli
  • 500 g biezpiena
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamk. kartupeļu cietes
  • 3 ēdamk. cukura
  • 4 olu baltumi
  • 3 ēdamk. brūkleņu ievārījuma

PAGATAVOŠANA:

  1. Olu dzeltenumus puto ar cukuru un vaniļas cukuru.Pievieno mīkstu sviestu un puto līdz viendabīgai masai. Iemaisa miltus. Atstāj mīklu uz 30 minūtēm.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamveidni (23 cm) izklāj ar cepamo papīru.
  3. Mīklu ieklāj veidnē, izveidojot nelielas maliņas. Cep 10 minūtes, tad atdzesē.
  4. Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.
  5. Olu baltumus saputo stingrās putās.
  6. Dzeltenumus saputo ar cukuru, sajauc ar saberztu biezpienu, pievieno kartupeļu cieti un ābolus. Iecilā saputotus olu baltumus.
  7. Biezpiena masu lej uz pamatnes. Iecilā brūkleņu ievārījumu un nolīdzina.
  8. Cep 50 minūtes.
  9. Pirms izņemšanas no formas kūku atdzesē un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Biezpienkuka_apple