MĪKLAI:
- 1 glāze kviešu miltu
- 1/2 glāze pilngraudu kviešu miltu
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g sviesta
- 2 ēdamk. cukura
- 1 ēdamk. vaniļas cukura
PILDĪJUMAM:
- 2,5 āboli
- 500 g biezpiena
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamk. kartupeļu cietes
- 3 ēdamk. cukura
- 4 olu baltumi
- 3 ēdamk. brūkleņu ievārījuma
PAGATAVOŠANA:
- Olu dzeltenumus puto ar cukuru un vaniļas cukuru.Pievieno mīkstu sviestu un puto līdz viendabīgai masai. Iemaisa miltus. Atstāj mīklu uz 30 minūtēm.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamveidni (23 cm) izklāj ar cepamo papīru.
- Mīklu ieklāj veidnē, izveidojot nelielas maliņas. Cep 10 minūtes, tad atdzesē.
- Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.
- Olu baltumus saputo stingrās putās.
- Dzeltenumus saputo ar cukuru, sajauc ar saberztu biezpienu, pievieno kartupeļu cieti un ābolus. Iecilā saputotus olu baltumus.
- Biezpiena masu lej uz pamatnes. Iecilā brūkleņu ievārījumu un nolīdzina.
- Cep 50 minūtes.
- Pirms izņemšanas no formas kūku atdzesē un, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.