IZEJVIELAS:
- 200 g pilngraudu kviešu miltu
- 70 g kviešu miltu
- 1 tējk. dzeramās sodas
- 3 tējk. cepamā pulvera
- 80 g sviesta
- 450 g piena
- 3 vidējas olas
- 3 āboli
- eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveru un cukuru.
- Izkausē sviestu un noliek, lai nedaudz padziest.
- Citā bļodā sakuļ olas. Pievieno sviestu un pienu, sakuļ.
- Miltu maisījumā lej šķidro masu. Samaisa.
- Ābolus nomizo, izgriež serdi un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno mīklai.
- Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un ar karoti liek pankūkas.
- Cep uz vidēji lielas uguns, līdz pankūkas kļūst zeltainas.
- Pasniedz karstas ar mīļāko ievārījumu.