IZEJVIELAS:

  • 200 g pilngraudu kviešu miltu
  • 70 g kviešu miltu
  • 1 tējk. dzeramās sodas
  • 3 tējk. cepamā pulvera
  • 80 g sviesta
  • 450 g piena
  • 3 vidējas olas
  • 3 āboli
  • eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Bļodā sajauc miltus, sodu, cepamo pulveru un cukuru.
  2. Izkausē sviestu un noliek, lai nedaudz padziest.
  3. Citā bļodā sakuļ olas. Pievieno sviestu un pienu, sakuļ.
  4. Miltu maisījumā lej šķidro masu. Samaisa.
  5. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno mīklai.
  6. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu un ar karoti liek pankūkas.
  7. Cep uz vidēji lielas uguns, līdz pankūkas kļūst zeltainas.
  8. Pasniedz karstas ar mīļāko ievārījumu.