IZEJVIELAS:

  • 500 g vistas filejas
  • 2 puravi
  • 3 ēdamk. miltu
  • sāls
  • ķiplokpipari
  • 1 ēdamk. sinepju
  • 150 ml baltvīna
  • 200 ml 10% saldā krējuma
  • dilles
  • olīveļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  1. Vistas fileju sagriež mazākos gabalos un nedaudz pieplacina.
  2. Katlā ar biezu dibenu lej olīveļļu un liek cepties filejas. Pārkaisa ar ķiplokpipariem.
  3. Pēc brīža pievieno sagrieztus puravus (balto daļu). Viegli apcep.
  4. Pievieno vīnu, apmaisa.
  5. Liek virsū vāku un sutina aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam pārbaudot, vai šķidrums nav iztvaikojis. Ja tā ir, pievieno nedaudz verdoša ūdens.
  6. Beigās pievieno sakapātas dilles, sinepes un saldo krējumu. Visu uzkarsē.
  7. Pasniedz ar kartupeļu biezeni.