MĪKLAI:
- 350 g miltu + milti pārkaisīšanai
- šķipsniņa sāls
- 170 g gabaliņos sagriezta sviesta
- 6 ēdamk. auksta ūdens
- piens glazēšanai
PILDĪJUMAM:
- 750 g nomizotu, šķēlītēs sagrieztu vārītu ābolu
- 125 g pūdercukura
- 1 ēdamk. malta kanēļa
PAGATAVOŠANA:
- Gatavo mīklu: bļodā iesijā miltus un sāli. Pievieno sviestu un ar pirkstiem saberž smalkās drupačās. Pievieno ūdeni un samīca gludu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Uz miltiem apkaisītas virsmas divas trešdaļas mīklas izveltnē plānā kārtā un ieklāj dziļā cepamveidnē (23 cm) tā, lai mīkla sniedzas pāri malām.
- Gatavo pildījumu: bļodā ieber ābolus, cukuru un kanēli. Uzmanīgi samaisa. Liek uz sagatavotās pamatnes.
- Atlikušo mīklu liek uz miltainas virsmas un izveltnē kā vāku un liek uz kūkas, maliņas saspiežot cieši kopā. Apziež ar pienu, 1-2 vietās iegriež.
- Cep krāsnī 20 minūtes, tad samazina karstumu līdz 180 grādiem un turpina cept vēl 30 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltains.
- Pasniedz karstu vai aukstu.