MĪKLAI:

  • 350 g miltu + milti pārkaisīšanai
  • šķipsniņa sāls
  • 170 g gabaliņos sagriezta sviesta
  • 6 ēdamk. auksta ūdens
  • piens glazēšanai

PILDĪJUMAM:

  • 750 g nomizotu, šķēlītēs sagrieztu vārītu ābolu
  • 125 g pūdercukura
  • 1 ēdamk. malta kanēļa

PAGATAVOŠANA:

  1. Gatavo mīklu: bļodā iesijā miltus un sāli. Pievieno sviestu un ar pirkstiem saberž smalkās drupačās. Pievieno ūdeni un samīca gludu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Uz miltiem apkaisītas virsmas divas trešdaļas mīklas izveltnē plānā kārtā un  ieklāj dziļā cepamveidnē (23 cm) tā, lai mīkla sniedzas pāri malām.
  3. Gatavo pildījumu: bļodā ieber ābolus, cukuru un kanēli. Uzmanīgi samaisa. Liek uz sagatavotās pamatnes.
  4. Atlikušo mīklu liek uz miltainas virsmas un izveltnē kā vāku un liek uz kūkas, maliņas saspiežot cieši kopā. Apziež ar pienu, 1-2 vietās iegriež.
  5. Cep krāsnī 20 minūtes, tad samazina karstumu līdz 180 grādiem un turpina cept vēl 30 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltains.
  6. Pasniedz karstu vai aukstu.

apple_pie