MĪKLAI:

  • 200 g sviesta
  • 200 ml  piena
  • 1/2 paciņa  slapjā rauga
  • 400 g miltu
  • 1 tējk. cukura
  • šķipsniņa sāls

PILDĪJUMAM:

  • 7 āboli
  • kanēlis
  • 300 g krējuma
  • 1 ola
  • 100 g brūnā cukura

PAGATAVOŠANA:

  1. Gatavo mīklu: bļodā sadrupina raugu, pievieno cukuru un sāli.Izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pievieno pienu.  Raugu saberž ar cukuru un sāli, līdz izveidosies putriņa. Raugam pielej sviestu ar pienu. Masā pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja nepieciešams, pievieno papildu miltus. Mīklu uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
  2. Ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdi un sagriež šķēlītēs.
  3. Mīklu izklāj uz cepamplāts. Virsū liek ābolu šķēlītes, tās pārkaisa ar kanēli.
  4. Liek iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī, cep aptuveni 20.min.
  5. Pagatavo glazūru:  skābo krējumu sajauc ar cukuru un olu. Pārlej plātsmaizei. Cep vēl 20 minūtes.
  6. Atdzesē.