PAMATNEI:
- 180 g Selgas cepumu
- 60 g sviesta
- 1 tējk. malta kanēļa
PILDĪJUMAM:
- 600 g mīksta krējumsiera
- 100 g cukura
- 3 olas
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
GLAZŪRAI UN ROTĀJUMAM:
- 180 g tumšās šokolādes
- 125 ml skābā krējuma
- fizāļi
PAGATAVOŠANA:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
- Kūku veidnes (23 cm) pamatni izklāj ar cepamo papīru malas rūpīgi ietauko ar sviestu.
- Cepumus sasmalcina un ber bļodā. Pievieno kanēli un kausētu sviestu. Samaisa. Iepilda veidnē. Cep 8 minūtes. Atdzesē.
- Gatavo pildījumu: lielā bļodā liek krējumsieru, cukuru un vaniļas ekstraktu, saputo. Pa vienai ieputo olas. Lej uz pamatnes.
- Cep 50 minūtes, līdz pildījums sabiezē. Atdzesē veidnē.
- Šokolādi liek karsta ūdens peldē un uz lēnas uguns izkausē. Noliek malā atdzesēt. Pievieno skābo krējumu un samaisa.
- Kūku izņem no veidnes un pārziež ar šokolādes glazūru. Virsū kārto fizāļus. Vismaz 6 stundas atdzesē ledusskapī.