PAMATNEI:

  • 180 g Selgas cepumu
  • 60 g sviesta
  • 1 tējk. malta kanēļa

PILDĪJUMAM:

  • 600 g mīksta krējumsiera
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta

GLAZŪRAI UN ROTĀJUMAM:

  • 180 g tumšās šokolādes
  • 125 ml skābā krējuma
  • fizāļi

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
  2. Kūku veidnes (23 cm) pamatni izklāj ar cepamo papīru malas rūpīgi ietauko ar sviestu.
  3. Cepumus sasmalcina un ber bļodā. Pievieno kanēli un kausētu sviestu. Samaisa. Iepilda veidnē. Cep 8 minūtes. Atdzesē.
  4. Gatavo pildījumu: lielā bļodā liek krējumsieru, cukuru un vaniļas ekstraktu, saputo. Pa vienai ieputo olas. Lej uz pamatnes.
  5. Cep 50 minūtes, līdz pildījums sabiezē. Atdzesē veidnē.
  6. Šokolādi liek karsta ūdens peldē un uz lēnas uguns izkausē. Noliek malā atdzesēt. Pievieno skābo krējumu un samaisa.
  7. Kūku izņem no veidnes un pārziež ar šokolādes glazūru. Virsū kārto fizāļus. Vismaz  6 stundas atdzesē ledusskapī.

1