PAMATNEI:
- 2 paciņas klasisko “Selgas” cepumu
- 80 g sviesta
- 1 ēdamk. kanēļa
PILDĪJUMAM:
- 3 olas
- 1 laims
- 500 g Maskarpones siera
- 150 g svaigā siera
- 50 g cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 1 tējk. sāls
MĒRCEI:
- 200 g saldētu kazeņu
- 100 g saldētu aveņu
- 2 ēdamk. brūnā cukura
PAGATAVOŠANA:
- Cepumus sīki sasmalcina. Svietu izkausē un pievieno cepumu masai.Pieber kanēli un visu samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
- Cepamformas ar noņemamo malu (23 cm) pamatni izklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviestu.
- Cepumu masu vienmērīgi ieklāj veidnē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Krāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, sakuļ gaišās putās. Iemaisa Maskarponi, svaigo sieru un rīvētu laima miziņu.
- Olu baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Iecilā siera masā.
- Pildījumu uzlej uz cepumu pamatnes un nolīdzina.
- Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu, līdz pildījums sabiezē.
- Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Vismaz uz 6 stundām ievieto ledusskapī.
- Lielā pannā strauji karsē ogas un cukuru 10 – 15 minūtes, līdz izdalās sīrups un sabiezē. Atdzesē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
- Pirms pasniegšanas kūku izņem no veidnes un pārlej ar ogu mērci vai arī lej uz katra gabaliņa atsevišķi.