PAMATNEI:

  • 2 paciņas klasisko “Selgas” cepumu
  • 80 g sviesta
  • 1 ēdamk. kanēļa

PILDĪJUMAM:

  • 3 olas
  • 1 laims
  • 500 g Maskarpones siera
  • 150 g svaigā siera
  • 50 g cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. sāls

MĒRCEI:

  • 200 g saldētu kazeņu
  • 100 g saldētu aveņu
  • 2 ēdamk. brūnā cukura

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepumus sīki sasmalcina. Svietu izkausē un pievieno cepumu masai.Pieber kanēli un visu samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.
  2. Cepamformas ar noņemamo malu (23 cm) pamatni izklāj ar cepamo papīru, malas ietauko ar sviestu.
  3. Cepumu masu vienmērīgi ieklāj veidnē un uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
  4. Krāsni uzkarsē līdz 170 grādiem.
  5. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  6. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru, sakuļ gaišās putās. Iemaisa Maskarponi, svaigo sieru un rīvētu laima miziņu.
  7. Olu baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Iecilā siera masā.
  8. Pildījumu uzlej uz cepumu pamatnes un nolīdzina.
  9. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu, līdz pildījums sabiezē.
  10. Izņem no krāsns un pilnībā atdzesē. Vismaz uz 6 stundām ievieto ledusskapī.
  11. Lielā pannā strauji karsē ogas un cukuru 10 – 15 minūtes, līdz izdalās sīrups un sabiezē. Atdzesē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
  12. Pirms pasniegšanas kūku izņem no veidnes un pārlej ar ogu mērci vai arī lej uz katra gabaliņa atsevišķi.

dsc_0002