IZEJVIELAS:
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 1 sīpols
- 130 g kūpināta bekona
- 200 g 10% saldā krējuma
- 200 g siera
- 400 g makaronu
- šķipsna ķiplokpiparu
- kaltēti vai svaigi pētersīļi
PAGATAVOŠANA:.
- Uzkarsētā katlā lej olīveļļu un ber sakapātus sīpolus. Maisot apcep caurspīdīgus.
- Pievieno sagrieztu bekonu, maisot cep.
- Pievieno saldo krējumu un uz nelielas liesmas uzkarsē. Nedaudz pasutina.
- Tikmēr liek vārīties makaronus.
- Mērcei pievieno pētersīļus, ķiplokpiparus un sauju rīvēta siera. Uzkarsē vēlreiz.
- Kad makaroni gatavi, tos iemaisa mērcē.
- Pārkaisa atlikušo sieru un pasniedz.