IZEJVIELAS:

  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 130 g kūpināta bekona
  • 200 g 10% saldā krējuma
  • 200 g siera
  • 400 g makaronu
  • šķipsna ķiplokpiparu
  • kaltēti vai svaigi pētersīļi

PAGATAVOŠANA:.

  1. Uzkarsētā katlā lej olīveļļu un ber sakapātus sīpolus. Maisot apcep caurspīdīgus.
  2. Pievieno sagrieztu bekonu, maisot cep.
  3. Pievieno saldo krējumu un uz nelielas liesmas uzkarsē. Nedaudz pasutina.
  4. Tikmēr liek vārīties makaronus.
  5. Mērcei pievieno pētersīļus, ķiplokpiparus un sauju rīvēta siera. Uzkarsē vēlreiz.
  6. Kad makaroni gatavi, tos iemaisa mērcē.
  7. Pārkaisa atlikušo sieru un pasniedz.