PAMATNEI:

  • 1 iepakojums Selgas šokolādes cepumu
  • 90 g kausēta sviesta

PILDĪJUMAM:

  • 450 ml ķirbju biezeņa
  • 2 tējk. kanēļa
  • rīvēta miziņa no 1 citrona
  • 600 g svaigā siera
  • 3 ēdamk. cukura
  • 4 lielas olas
  • 2 tējk. kartupeļu cietes

DEKORĒŠANAI:

  • pūdercukurs
  • vaniļas cukurs
  • putukrējuma stindzinātājs
  • 400 ml 35% saldā krējuma

PAGATAVOŠANA:

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  2. Gatavo pamatni: izkausē sviestu un nedaudz padzesē. Blenderī sasmalcina cepumus un ber bļodā. Sajauc ar sviestu. Cepamformu (28 cm) izklāj ar cepamo papīru. Cepumu un sviesta masu liek veidnē un vienmērīgi izlīdzina. Cep 8 min ūtes. Atdzesē.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 160 grādiem.
  4. Gatavo pildījumu: ķirbju biezeni lej lielā bļodā, pievieno kanēli un citrona miziņu, samaisa.Pievieno svaigo sieru, samaisa. Pievieno kopā ar cukuru sakultas olas un samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz pamatnes un izlīdzina. Cep aptuveni stundu. Atdzesē veidnē un vismaz uz 3 stundām novieto ledusskapī.
  5. Gatavo putukrējumu: bļodiņā sajauc pūdercukuru, vaniļas cukuru un putukrējuma stindzinātāju. Traukā lej saldo krējumu, nedaudz sakuļ. Pievieno cukura maisījumu un kuļ līdz vēlamajai konsistencei.
  6. Pirms  pasniegšanas kūku izņem no veidnes, izrotā un pasniedz.

cheesecake_pumpkin1