IZEJVIELAS:

  • 200 g kviešu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 100 g cukura
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 3 olas
  • 200 ml saldā krējuma
  • 600-800 g ābolu
  • kanēlis
  • mandeļu skaidiņas

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°
  2. Bļodā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Sakuļ.
  3. Masai pievieno olas un nedaudz saputo.
  4. Miltus samaisa ar cepamo pulveri.
  5. Maisījumu pievieno krējuma masai un samaisa.
  6. 23 cm veidnē (ar noņemamo malu) ieklāj cepamo papīru. Mīklu lej veidnē.
  7. Pa virsu uzber nomizotus, plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus. Pārkaisa kanēli.
  8. Cep 15 minūtes.
  9. Pēc 15 minūtēm pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Un cep vēl 15-20 minūtes.
  10. Pasniedz siltu vai atdzesētu (auksta garšo labāk).

1