IZEJVIELAS:
- 200 g kviešu miltu
- 2 tējk. cepamā pulvera
- 100 g cukura
- 2 tējk. vaniļas cukura
- 3 olas
- 200 ml saldā krējuma
- 600-800 g ābolu
- kanēlis
- mandeļu skaidiņas
PAGATAVOŠANA:
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°
- Bļodā ielej saldo krējumu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Sakuļ.
- Masai pievieno olas un nedaudz saputo.
- Miltus samaisa ar cepamo pulveri.
- Maisījumu pievieno krējuma masai un samaisa.
- 23 cm veidnē (ar noņemamo malu) ieklāj cepamo papīru. Mīklu lej veidnē.
- Pa virsu uzber nomizotus, plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus. Pārkaisa kanēli.
- Cep 15 minūtes.
- Pēc 15 minūtēm pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Un cep vēl 15-20 minūtes.
- Pasniedz siltu vai atdzesētu (auksta garšo labāk).